De wereld aan je voeten

Je eerste job. Het begin van je professionele leven. Zoveel mogelijkheden. Zoveel kansen. Keerzijde van de medaille: meer verantwoordelijkheden. Plots zijn er al die zaken waarmee je rekening moet houden: een dak boven je hoofd, vervoer, grote en kleine aankopen, aansluiting bij een mutualiteit, verzekeringen, belastingen, … Want ja, ook voor de overheid sta je nu op eigen benen. Een goed moment om even stil te staan bij je toekomst. Ook wat je gezondheid betreft, want bij een ongeval of ziekte moet je ook voor jezelf kunnen zorgen.

De wereld aan je voeten
1
Werken is gezond!

Werken is gezond!

Een eigen zaak opstarten is spannend… maar ook uitputtend. Zoveel elementen waarmee je rekening moet houden, zoveel administratie... Je statuut verandert en dus ook je sociale zekerheid. Het sociale vangnet van een ondernemer is immers minder uitgebreid dan dat van werknemers.

4

Bescherm je gezondheid levenslang

Gezondheidszorgverzekeringen. Geen onderwerp waar je je dagelijks mee bezig houdt. Toch praten we hier niet over luxeproducten. Waarom niet? Denk eens aan hoeveel je zelf betaalt voor medische interventies of doktersbezoeken. En dat zal er niet op verminderen. Daar zorgen de stijgende kosten van de gezondheidszorg en de toenemende druk op de begroting voor. Ook wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen zorgen voor veranderingen. Zo vermindert het aantal ziekenhuisopnames. Vele zorgen worden nu ‘ambulant’ verstrekt. Dit betekent dat je wel nog naar het ziekenhuis gaat, maar er niet verblijft. Ook de opnames zelf worden korter. Als patiënt kunnen die stijgende kosten een grote en dikwijls onvoorziene hap uit je budget nemen!

Soms is het ook moeilijk het bos door de bomen te zien. Wanneer zijn welke gezondheidszorgverzekeringen nuttig? DKV wil je daar graag bij helpen. Als marktleider in België weten we waarover we praten en die kennis willen we graag met je delen. Daarom deze leidraad.  Die geeft een overzicht van behoeften die je kunt ervaren op bepaalde scharniermomenten in je leven.